
I Like This eklentisi ile yazılarınızın ziyaretçileriniz tarafından beğenilmesini sağlayabilirsiniz. Yazının daha önce kaç kez beğenildiğini diğer ziyaretçilere gösteren bu yeni eklenti, benzerlerinden daha kullanışlı bir yapıya sahip.
I Like This eklentisi ile yazılarınızın ziyaretçileriniz tarafından beğenilmesini sağlayabilirsiniz. Yazının daha önce kaç kez beğenildiğini diğer ziyaretçilere gösteren bu yeni eklenti, benzerlerinden daha kullanışlı bir yapıya sahip.
Wordpress 2.9 kararlı sürümü carmen adı altında nihayet yayınlandı.
Wordpress mühendisleri 2 yeni açık tespit etmişler ve yeni versiyon güncellemesini yayınlamışlar. Tespit edilen güvenlik açıklarından birisi kayıtlı üyelerden kaynaklanıyor.
Wordpress beta programına katıldım ve şu anda geliştirilmekte olan wordpress sürümünü inceledim. Göze çarpan bazı önemli özellikler var, bu özellikleri sizlerle paylaşmak istedim.
Wordpress kullanan birçok blogda bağlantıların sonunda #more ifadesi var. Bağlantının sonuna eklenen #more tagı bazı durumlarda bize sorun çıkarabilir. Bunun nedeni, aynı yazı için ard arda farklı bağlantılar vermiş oluruz ve bu durum Google tarafından pek hoş karşılanmıyor.
Wordpress bloglarda herhangi bir yazı kategorisine tıklandığında www.site.com/category/wordpress şeklinde permalik görülür. Etiketlere tıklandığında ise permalink www.site.com/tag/php şeklindedir. Burada gözüken category ve tag yazılarını kategori ve etiket olarak değiştireceğiz:
Wordpress’te bir yazıya tıkladıktan sonra açılan sayfada yazının bittiği kısımda Önceki ve Sonraki yazının linklerini yazının isimleriyle gösterebiliriz.
Wordpress’te uzun bir süredir bilinen MySQL injection açığı vardı ve bu açığı wordpress ekibi güncelleyip 2.8.5 sürümünü duyurdu. 2.8.4 ve öncesindeki sürümlerde bulunan ve uzaktan bir saldırganın kod çalıştırması ve admin yetkisine sahip bir kullanıcı hesabı oluşturmasına olanak sağlıyordu.
Bazı sitelerde görmüşsünüzdür, adres satırında http://www.siteadi.com/makale.html şeklinde görünen adresler. İşte bu, seo diye bilinen ve .htaccess yardımıyla yapılan bir nevi optimizasyon işlemidir.
Merhaba, Wordpress performansını artırmak için bazı yöntemler mevcut. Ben burada işe yaradığını bildiğim yöntemleri bir araya topladım. Sadece bu makalede yazılanları uygulayarak sitenizin performansını hatrı sayılır biçimde artırabilirsiniz.
CMS yazılımlarının yönetim panelleri hackerların favori alanları olmuştur hep. Özellikle de güvenlik seviyesi yüksek olanlar. Wordpress için konuşursak: yeni bir Wordpress blogu oluşturduğunuzda sistem size bir yönetici hesabı ve yüksek seviyeli rastgele bir şifre oluşturur.
Wp Super Cache eklentisi wordpress için statik bir önbellekleme eklentisidir. Siteniz yavaş açılıyor ise bu eklenti sitenizin daha hızlı açılmasını sağlayabilir ayrıca sunucudaki Cpu kullanımını azaltabilirsiniz.
Son Yorumlar