2015 Yılının En Hızlı Mobil İşlemcileri Açıklandı

AnTuTu performans testlerinde 2015 yılının ilk çeyrek sonuçları açıklandı. Test sonuçları en iyi mobil işlemciyi ve en hızlı Android telefonu ortaya çıkarıyor.

islemci

Android cihazlar arasındaki performans yarışması hız kesmeden devam ediyor. Samsung‘un, Galaxy S6’da kullandığı Exynos 7420 işlemci ile Qualcomm Snapdragon 810 kullanan Android cihazlardan daha iyi olduğu çeşitli performans testlerinde ortaya çıkmıştı.

Performans testi denilince akıllara ilk gelen isim olan AnTuTu bugün 2015 yılının ilk çeyrek raporunu açıkladı. AnTuTu’nun açıkladığı raporlar piyasadaki en iyi mobil işlemci ile en hızlı Android cihazı gözler önüne seriyor.

En hızlısı Galaxy S6

AnTuTu’nun en iyi performansa sahip akıllı telefonlar listesinin ilk sırasında 67520 puan ile Samsung’un amiral gemisi Galaxy S6 yer alıyor. Listenin ikinci sırasında da 62373 puan ile Galaxy S6 Edge modeli bulunuyor. HTC listenin üçüncü sırasında yer buluyor. One M9 AnTuTu’dan aldığı 52709 puan ile listenin üçüncü sırasına oturuyor.

antutu-1

Listenin dördüncü sırasında 49355 puan ile geçen yılın amiral gemisi Galaxy S5 bulunuyor. Listenin en dikkat çeken noktası ise altıncı sırada yer alan Google Nexus 6. Yeni sayılacak olan bu telefon 49145 puan ile Galaxy S5’in gerisinde kalıyor. Amiral gemisi katili OnePlus One ise unvanını koruyamayarak listenin son sırasında yer alıyor.

AnTuTu’nun en hızlı işlemci listesinin zirvesinde Galaxy S6’da kullanılan Exynos 7420 işlemci yer alıyor. Listenin ikinci sırasında HTC One M9’da kullanılan Qualcomm Snapdragon 810 bulunuyor. Üçüncü ve dördüncü sırada yine Qualcomm’un işlemcileri yer alıyor. Snapdragon 805 üçüncü ve Snapdragon 801 listenin üçüncü ve dördüncü sırasında bulunuyor.

antutu-2

Listenin son sırasında ise MediaTek’in orta sınıf Android cihazlarda kullanılan fiyat/performans işlemcisi MT6595 yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir