Unroot Nasıl Yapılır ? Unroot Yöntemleri

Android telefon ve tabletleri rootlamak telefonun bazı özelliklerine erişim için gerekebilir ve birçok telefon için iyi sonuçlar vermektedir.

Tabi cihazınızı rootlamak kalıcı hasarlara neden olabileceği gibi garanti kapsamından çıkmasına da sebep olmaktadır. Eğer telefonunuzu garantiye gönderecekseniz veya satmayı düşünüyorsanız unroot etmeniz gerekmektedir.

Telefon veya tabletinizi garantiye göndermeden önce kesinlikle unroot yapmanız gerekmektedir. Çünkü root telefonun garantiden çıkma sebebidir. Ayrıca telefonunuzu satmayı düşünüyorsanız kimse rootlanmış bir telefon almak istemez. Veya herhangi bir sebepten sonrayı unroot yapmak istiyorsanız çeşitli unroot yapma yöntemlerini sizler için anlatacağız.

Telefona root yapmak telefonun birçok özelliğine erişim imkanı tanır ancak unroot yaparak kendinizi Google’ın güvenli kollarına bırakabilirsiniz. Şimdi sırasıyla size birkaç unroot yapma yöntemini anlatacağız.

SuperSu ile Unroot Yapma

Pek çok kullanıcı rootlu cihazları yönetmek için popüler bir araç olan SuperSU’dan yararlanmaktadır. SuperSu’nun birçok özelliği arasında cihazınızı unroot etmek de bulunmaktadır.

SuperSu ile unroot oldukça basittir. Sadece SuperSU uygulamasını açın ve Ayarlar sekmesine gidin. Aşağı kaydırın ve “Full Unroot (Tam Unroot)” u seçin. Talimatları izleyin ve telefonun işlemleri gerçekleştirmesi için biraz bekleyin. Tüm işlemler bittikten sonra telefonu yeniden başladın ve artık cihazınız rootsuz yani unroot yapılmış şekilde açılacaktır.

Dosya Yöneticisi ile Unroot Yapma

Root karmaşık bir kurulum gibi gözükebilir, ancak telefonunuzdaki bir sürü dosyadan başka bir şey değildir. Onlardan kurtulduğunuz zaman root da kaybolacaktır.

Bunu yapmak için, root erişimi olan bir dosya yöneticisine ihtiyacınız olacaktır. Bizim bunun için önereceğimiz uygulama ES File Explorer uygulamasıdır.(sadece ayarlarda kök erişimini açın).

Cihazınızın ana sürücüsüne erişin ve “system” arayın. Seçin ve sonra “bin” üzerine dokunun. Buradan, “busybox” ve “su” ‘yı silin.

Eğer bunlar yoksa aşağıdaki adımları yapın.
System klasörüne dönün ve “xbin” i seçin. Dosyalar orada olursa, devam edin ve “busybox” ve “su” ikisini de silin.
Sistem klasörüne dönün ve “app” yı seçin.
“superuser, apk” dosyasını sil.
Cihazı yeniden başlatın ve unroot işlemini tamamlayın.

Sistem Güncellemesi ile Unroot Yapma

Android telefon ve tabletinize gelen yeni bir sistem güncellemesi ile unroot yapabilirsiniz. Bu seçeneğin tek dezavantajı yeni bir android sürümünün gelmesini beklemektedir. Ancak hali hazırda cihazına bir OTA güncellemesi yapacaksanız bu da unroot için bir tercih olabilir. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır. Bunlar, SuperSu ve diğer root uygulamalarını cihazınızdan kaldırın ve Stock Recovery yüklü cihazlarda kullanılabilmektedir.

Bizim unroot yapmak için önereceğimiz yöntemler bunlar. Sizlerde tecrübelerinizi ve unroot yaparken yaşadığınız sorunları yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Kaynak: http://teloji.com/telefon-ve-tablet-icin-unroot-yapma-yontemleri/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir