Modemde İnternet Işığı Yanmıyor Sorununun Çözümü

Modemde İnternet Işığı Yanmıyor

Modemde internet ışığı yanmıyor sorununun çözümü ve yapılması gerekenlerin detayları yazımızda.

Modemde İnternet Işığı Yanmıyorsa Çözümü

İnternetin hayatımızın hemen her alanında yer almasıyla modemler bizim için çok önemli bir cihaz oldu. Modemde sorun oluşması ise neredeyse hayati önem taşıyor. Bu sebeple bir sorun ile karşı karşıya kaldığımızda destek için çağrı merkezini aramadan önce çözüm yönteminin olup olmadığını bilmekte fayda var.

Modemde birkaç ışık var ve bu ışıklar internetin durumunu gösteriyor. Bu ışıklardan en önemlisi ise internet veya ethernet yazan ışık. Diğer ışıklar elektrik gücünün olup olmadığını, bant genişliğini veya modeme bağlanan cihazlara erişim sağlanıp sağlanmadığını göstermektedir. Peki İnternet ışığı yanmıyorsa yapılması gerekenler nelerdir?

İnternet Işığı Yanmıyorsa Yapılması Gerekenler

Modemdeki ışıklardan internet yazanı bazen yanmıyor veya aralıklarla yanıp sönerek kesintilere sebep oluyor. Durum böyle olunca verimsiz bir internet ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Özellikle de birçok işin internetten yapıldığı günümüzde sağlıklı bir modem bağlantısı çok önemli.

İnternet ışığının yanmaması halinde destek için çağrı merkezini aramadan önce yapabileceğiniz bazı çözüm önerilerini sizler için derledik.

Farklı Bir Cihazla İnternete Bağlanıp Test Edin

İnternetinizde oluşan kopma ve yavaşlama gibi sorunlarda ilk olarak varsa farklı bir bilgisayar ya da akıllı telefonla bağlanmayı test edip internetinizin durumunu öğrenebilirsiniz. Bu sayede sorunun bağlanılan cihazdan kaynaklı olup olmadığını anlaşmış olursunuz.

Modemi Kapatıp Bir Süre Bekleyip Tekrar Açın

Bir önceki çözüm önerisinde bir sonuç alamadıysanız modeminde bulunan güç düğmesi tuşuna basıp cihazı kapatın. Modem 5 dakika kapalı kalsın. Daha sonra modeminizi açın. Sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmek için tekrar internete bağlanmayı deneyin.

Kablo Bağlantılarını Kontrol Edin

Bu adımda modeme bağlı olan kabloları kontrol etmelisiniz. Öncelikle modemi kapatarak işlemlere başlayın. Daha sonra modemdeki kablolarda gevşeme var mı diye kontrol edin. Kablolar tam olarak oturmuş bir şekilde değilse gevşeyenleri tam olarak oturtun. Bu aşamada modemin kullanım kılavuzunundan da yardım alabilirsiniz. Kablolarda yıpranmış ya da eskimiş olanlar varsa değiştirmeniz gerekebilir. Bütün bu işlemlerden sonra modemi tekrar açabilirsiniz. İnternete bağlanmayı tekrar deneyerek sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

DSL Bağlantınızı Kontrol Edin

Modeme bağlı olan kabloların doğru takılı olduğundan emin olduktan sonra modemde bulunan DSL ışığının sabit olmasını sağlamalısınız. Bundan emin olmak için birkaç işlem yapmanız gerekir. Bu işlemler aşağıda.

  • Bağlantı kablolarını kontrol edin.
  • Modemi ve bilgisayarı kapatıp tekrar açın.
  • Antivirüs programı kullanıyorsanız devre dışı bırakın.
  • Windows Sorun Giderici’yi çalıştırın.
  • Farklı bir cihaz ile internete bağlanmayı deneyin.
  • Splitter (DSL filtresi) kullanmayın.
  • Modemin duvar prizine bağlı olduğundan emin olun.
  • Modemi farklı bir güç kaynağına bağlayın.
  • İnternetiniz ev telefonuna bağlıysa sabit telefon sesini kontrol edin.
  • DSL bağlantısı yok sorunu için teknik servise danışın.

DNS Ayarlarınızı Değiştirin

Domain Name Server anlamına gelen DNS ayarlarını değiştirmek de sorunun çözümü için faydalı olabilir. Bu işlemin amacı her internet sitesinde bulunan IP adresinden kurtulmamıza yardımcı olmaktır. Böylece internet erişimi yapılırken kullanılan IP adreslerine takılmadan internet erişimine daha hızlı bir şekilde ulaşmış olursunuz.

DNS Değiştirme Nasıl Yapılır?

  • Denetim masasına tıklayın. Ağ durumunu ve görevleri görüntüle simgesine tıklayın.
  • Mevcut internet bağlantınızın üzerine tıklayın.
  • Özellikler butonuna tıklayın.
  • İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)’e tıklayın. Özellikler butonuna tıklayın.
  • Yeni DNS adreslerini en popüler Google DNS’leri birincil DNS 8.8.8.8 ve ikincil DNS 8.8.4.4 olarak girin ve Tamam’a tıklayın.
  • Daha sonra internet bağlantınızı kontrol edin.
  • İnternet servis sağlayıcınız ile irtibata geçin

Bu aşamaya kadar önerdiğimiz çözüm yöntemlerinden hiçbirisi internet bağlantınızı düzeltmediyse son seçenek olarak internet servis sağlayıcınız ile irtibata geçip teknik destek talep etmeniz gerekmektedir. Kullandığınız internet sağlayıcınızın iletişim numarasına ilgili firmanın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir