LinkedIn Hesap Silme ve Kapatma Nasıl Yapılır?

LinkedIn

LinkedIn hesap silme ve kapatma nasıl yapılır sorusunun cevabı ve tüm merak edilenler yazımızda.

LinkedIn Hesap Silme ve Kapatma Nasıl Yapılır?

LinkedIn profesyonel iş hayatımızı şekillendirmek ve pazardaki bağlantıları güçlendirmek için önemli bir platform haline geldi. Ancak bazı durumlarda LinkedIn hesabınızı tamamen silmek isteyebilirsiniz. Eğer LinkedIn hesap silme veya LinkedIn hesap kapatma nasıl yapılır sorusunun yanıtını arıyorsanız bu süreci adım adım nasıl yapabileceğiniz hakkında rehberimizi inceleyebilirsiniz.

LinkedIn Hesabınızı Silmeden / Kapatmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

LinkedIn hesabınızı kapattığınızda profiliniz ve tüm verileriniz kalıcı olarak silinecektir. Bağlantılarınız, onaylarınız ve tavsiyeleriniz dahil tüm LinkedIn verilernize erişiminiz sona erer. Ayrıca LinkedIn haricindeki arama motorları profil bilgilerinizi bir süre daha göstermeye devam edebilir.

Premium üyeliğiniz bulunuyorsa temel (Basic) hesabınızı koruyarak Premium erişiminizi iptal etmeniz mümkün. Ancak birden fazla profiliniz varsa ya da LinkedIn grubunuz mevcutsa bunları kapatmadan önce ilgili işlemleri yapmanız gerekmektedir.

LinkedIn Hesap Silme / Kapatma Adımları

  • LinkedIn ana sayfanızdaki üst tarafta bulunan Ben simgesine tıklayın ve açılır menüden Ayarlar ve Gizlilik seçeneğini seçin.
  • Hesap yönetimi kısmından Hesap tercihleri bölümüne gidin ve Hesabı Kapat seçeneğinin yanındaki Değiştir linkine tıklayın.
  • Karşınıza çıkacak olan ekranda hesabınızı neden kapattığınızı belirtin ve İleri’ye tıklayın.
  • Hesabınızın şifresini girerek Hesabı Kapat butonuna tıklayarak işlemleri tamamlamış olacaksınız.

LinkedIn Lite Hesap Silme / Kapatma Adımları

LinkedIn Lite kullanıcıları için de adımlar üsttekilerle oldukça benzer.

  • Navigasyon çubuğundan Profil’e ve daha sonra sağ üst taraftaki Ayarlar’a tıklayın.
  • Hesap kısmından Hesabı Kapat’a tıklayın ve nedeninizi seçip İleri’ye tıklayın.
  • Şifrenizi girip Hesabı Kapat’a a tıklayarak işlemleri tamamlayabilirsiniz.

LinkedIn Lite Hesap Silme / Kapatma İle İlgili Unutulmaması Gerekenkler

  • Hesabınızı kapatmadan önce LinkedIn’deki verilerinizin bir kopyasını almayı düşünebilirsiniz.
  • 14 gün içinde fikrinizi değiştirirseniz hesabınızı tekrar açabilirsiniz. Ancak bazı bilgiler (onaylar, bekleyen davetiyeler ve tavsiyeler) geri yüklenemeyebilir.
  • E-posta ve bildirim ayarlarınızı değiştirerek hesabınızı korurken daha az bildirim almayı tercih etmeniz mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir