Cat S42 Duyuruldu

Cat S42

Cat firması dünyanın ilk antibakteriyel akıllı telefonu S42 modelini resmi olarak duyurdu.

Antibakteriyel ve Suda Yıkanabiliyor

Cat’in yeni akıllı telefonu sahip olduğu özel kaplama ile yüzeyindeki mikropların yayılmasını önleyip miktarını azaltabiliyor. Cat S42‘nin bu özelliği dışında diğer teknik özellikleri pek de heyecan verici değil.

Zaman zaman piyasaya sürdüğü dayanıklı akıllı telefonları ile kullanıcıların ilgisini çeken Cat firması, şimdi de dünyanın ilk antibakteriyel telefonu S42’ye resmiyet kazandırdı. Biomaster isimli bir firma tarafından tamamen kaplanan akıllı telefon, ISO 22196 standartlarına sahip olarak karşımıza çıktı. Cihaz ayrıca su altında da yıkanabiliyor. Akıllı telefon önceki modellerde olduğu gibi su da geçirmiyor.

Biomaster firması Cat’in akıllı telefonu için gümüş katkılı bir kaplama yapmış. Gümüş iyonları, cihazın yüzeyindeki mikropların yayılmasını engelliyor. Cihaz yüzeyindeki mikrop miktarı da bu kaplama ile kendi kendine azalıyor. Kalıcı kaplama bu özellikleri ile akıllı telefona benzersiz bir özellik katmış oluyor. Cihazın diğer donanım özellikleri ise ne yazık ki beklentileri karşılayacak düzeyde değil.

Akıllı telefon 5 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlük sunan bir ekrana sahip. Dış mekan için özel olarak optimize edilen bu cihaz, eldiven ya da ıslak elle de kullanılabiliyor. Corning Gorilla Glass 5 korumasına da sahip olan ekranın geniş çerçevelerine eklenen ön kameranın çözünürlüğü 5 MP. Akıllı telefonun genel yapısı, IP68 ile IP69 sertifikalarının yanı sıra MIL-STD-810H standardını da destekliyor. Firma cihazın 1,8 metreden çelik üzerinde düşmesinde herhangi bir sorun olmadığını da ifade etti. Akıllı telefon ayrıca 1,5 metre suda 35 dakika kalabiliyor.

Cihaz MediaTek firmasının ürettiği Helio A20 işlemcisinden gücünü alıyor. Akıllı telefonda 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı mevcut. Android 10 işletim sistemi ile kutudan çıkan cihazın Android 11 güncellemesini de alacağı, ayrıca 3 yıl boyunca da güvenlik güncellemeleri sunulacağı da belirtildi. Akıllı telefonun batarya kapasitesi ise 4.200 mAh.

Cihazın arka kısmında ise 13 MP çözünürlük sunan tek bir kamera ve bir de bu kamera için eklenen led flaş konumlandırılmış. Firmanın daha önceki akıllı telefonlarında bulunan termal kamera ya da saha çalışanlarının işlerini kolaylaştıracak özellikler bu telefonda bulunmuyor. Ancak cihazın üretiliş amacı da zaten teknik özelliklerden ziyade mikrop tutmuyor olması.

Cat S42 Teknik Özellikleri

İşlemci: MediaTek Helio A20

RAM: 3 GB

Dahili Depolama: 32 GB

Ön Kamera: 5 MP

Arka Kameralar: 13 MP

Ekran: 5 inç HD+

Batarya: 4.200 mAh

İşletim Sistemi: Android 10 (Android 11 güncellemesini alacak)

Bağlantılar: LTE Cat 6, VoWiFi, VoLTE

Cat S42 Çıkış Tarihi

Akıllı telefon 2021 yılının başlarında satışa çıkacak.

Cat S42 Fiyatı

Cihazın satış fiyatı 299 dolar. Akıllı telefonun hangi ülkelerde satışa çıkacağı şimdilik belli değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir