Ninniler Mircan Kaya

Mircan Kaya, Karadeniz kızı yeşilin, doğanın bağrı yanık sesi. Daha çok Anadolu Ninniler ile gündeme gelmiştir. Aynı zamanda geleneksel müzikle de uğraşıyor. Ninni söyleme konusunda pek de yetenekli olmayan annelerimizin daha çok da çalışan annelerimizin başucu ilacı gibi. Ne hoş değil mi? Müzik geçmişi çocukluğuna dayanan uzun bir yolculuk. Kendisi de aynı zamanda iki çocuk annesi. Şimdi görelim bakalım Mircan Kaya’nın hayatımıza kattığı o değerli sesinin maharetini.

Metropol şehir yaşamı, stresli iş ortamları ve her geçen gün artan betonlaşma ile birlikte insanlar da robotlaşmaya doğru gidiyor. Gidiyor da duygu ölüyor, sevgi ölüyor… Kısacası soyut kavram içeren her şey anlam ve manasını yitiriyor. Böylesi bir çağda yaşıyor ve yeni nesiller dünyaya getirmeye devam ediyoruz. Anne baba olarak dünyaya getirdiğimiz gözümüzden sakındığımız yavrularımızı bu meşakkatli yolculukta zor şartlarda büyütüyor ve hatta belki çalışmak zorunda kalan anneler için ıstıraplı bir süreç başlıyor.

Ne diyelim hal böyle olunca o minicik yavrular hiç bilmedikleri insanların kucağına bırakılıyor, bırakılmak zorunda kalınıyor. Anne en kutsal varlık, geliyor eve bütün gün çalışmış, yorgun, bitkin ve stresli bebeğini kucağına alıyor avutacak takat yok susturacak ne ses kalmış ne nefes… Ninniler imdadına yetişecek biçarenin. Açıyor en yakın kurtarıcı telefondan dinletiyor yavrusuna usul usul o ılık sesi o ne dinlendirici ne sakinleştirici bir ses tonu sanki büyülü bir ses…

Mircan Kaya Tüm Şarkıları: https://muzikmp3indir.com/sanatci-128-mircan-kaya-mp3-indir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir